Ingrediente
este din 4 oua, 4 linguri zahar, 1 lingura cacao, 3 linguri faina crema : 1 ciocolata de menaj, 100 gr.zahar, facultativ cacao, esenta de rom, si putin lapte, 1 pachet de unt
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu zaharul Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia de albusuri Apoi punem cate o lingura de faina, apoi adaugam si lingura de cacao Daca ouale sunt mixate f bine atunci nu mai este nevoie de praf de copt(cine doreste poate sa amestece in faina 1 pliculet praf de copt) Se tapeteaza o forma inimioara se pune compozitia de blat si se da la cuptorul preincalzit la 180 de gr pana trece testul scobitorii Se scoate blatul din tava, se lasa la racit apoi se taie in doua Crema se prepara astfel: Ciocolata impreuna cu zaharul, cacao si putin lapte se pun intr-o craticioara pe foc la topit cand e topit totul se adauga un pachet de unt, se lasa la racit sa se ingroase,apoi se umple tortul cu ceva mai mult de jumatate din compozitia de crema, peste al doilea blat se pune din nou crema, se decoreaza dupa placere iar marginile tortului se pot imbracat in nuca(alune, migdale) maruntite