Prăjitura Valurile Dunării
Desert / 01.10.2016

Ingrediente

Ingrediente pentru blat
8 ouă
8 linguri de zahăr
8 linguri de făină
1/2 de plic de praf de copt
2 linguri de cacao
vişine din compot, stoarse de zeamă

Ingrediente pentru cremă
1 budincă de căpşuni
300 mililitri sirop de vişine
2 linguri de zahăr
1 pachet de unt

Pentru glazura
1 ciocolată de calitate
2 linguri de ulei

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.
Se separă gălbenuşurile de albuşuri.
Albuşurile se bat cu mixerul, adăugând pe rând cele 8 linguri de zahăr.
Apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, amestecând bine cu mixerul.
Apoi se adaugă pe rând făina cu praful de copt, amestecând cu o spatulă.
După ce se tapetează tava cu hârtie de copt se pune o jumătate din compoziţia blatului. Cealaltă jumătate se amestecă cu cacao şi se toarnă apoi în tavă.
Vişinele din compot se storc din zeamă, se dau prin făină şi se presară peste blat.
Se introduce tava la cuptor timp de 20-25 de minute.

Pentru cremă se fierbe budinca cu zahărul în siropul de vişine până când se îngroaşă, după care se lasă la răcit.
Se mixează bine cu untul de la temperatura camerei şi se mai pun vişine din compot, după preferinţă.
După ce blatul s-a răcit, se întinde crema deasupra şi se toarnă glazura de ciocolată topită în prealabil la aburi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro