Prăjitura fantomă cu marţipan, perfectă pentru Halloween
Desert / 30.10.2016

Ingrediente

- 100 g unt nesărat plus încă puţin pentru ungerea tăvii
- 1/2 cană de zahăr
- 1 linguriţă esenţă vanilie
- 2 ouă mari
- 1 cană făină
- 1 praf de copt
- marţipan
- ornamente rontunde mici de ciocolată

Mod de preparare

Începe prin a freca untul cu zahărul şi esenţa de vanilie până devine o compoziţie spumoasă şi pufoasă. Se adaugă un ou, apoi o lingură de făină, se amestecă, apoi celălalt ou şi încă o lingură de făină. La final se pune restul de făină împreună cu praful de copt şi se bate bine.

Se pune câte o lingură de aluat în fiecare adâncitură a tăvii, unsă în prealabil cu puţin unt. Este foarte important ca aluatul să treacă puţin peste jumătatea matriţei de brioşe şi să se bage la cuptor timp de 20 de minute.

Când este gata, se lasă la răcit şi după aceea se ornează cu marţipanul întins în foaie subţire şi tăiat în cercuri. Se adaugă ochişorii de rigoare şi suntem pregătiţi de Halloween!
 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro