Paste cu vinete
Ingrediente
700 g roşii în bulion
o vânătă
un căţel de usturoi
o ceapă
1 pachet de 1 kg de spaghete
2 linguri ulei
sare
piper
busuioc
Mod de preparare
Taie vânăta sub formă de rondele pe care le presari cu sare, apoi lasă-le timp de 10 minute să se scurgă zeama şi şterge-le bine. Pune la călit, în ulei, într-o tigaie încăpătoare, ceapa tăiată mărunt şi usturoiul. Adaugă vinetele şi rumeneşte-le bine. Toarnă roşiile în bulion şi lasă la fiert 30 de minute. Dacă sosul e prea consistent, adaugă puţină apă. Pune sare şi piper.
Fierbe spaghetele atât cât scrie pe pachet, scurge-le şi pune-le în tigaia cu sos. Amestecă-le şi lasă-le încă două-trei minute ca să se întrepătrundă aromele gusturile. Se servesc cu busuioc deasupra.