Prajitura cu foi fragede si mere
Desert / 12.03.2013

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 foi : 8 linguri zahar 8 linguri ulei 8 linguri lapte(sau chiar apa) 2 oua 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet 30 linguri de faina(aprox.) un strop de sare Ingrediente pentru umplutura: 1 si 1/2 kg mere 1 lingurita scortisoara 2 plicuri zahar vanilat 100 g zahar

Mod de preparare

Mod de preparare foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei . Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina culoare pe margini. Umplutura: Spalam merele,le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja)si le dam pe razatoarea mare. Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul.Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama. Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi . Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona. Pudram cu zahar farin si servim. Delicioasa! PONT: Aceleasi foi ,eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme! Pofta buna!

  • Cintia, luni, 18.03.2013 17:07
    zahar brun in locul zaharului alb

    foarte buna prajitura, am inlocuit zaharul alb cu cel brun ca are aroma de caramel si gustul asta m-a cucerit. Voi folositi zahar brun pt prajituri?

  • RODICA, vineri, 15.03.2013 17:42
    AR FI CA LA ,,ALBA CA ZAPADA ,,

    ACESTE FOI , CAM SEAMNA CA CELE DE LA PRAJITURA ,,ALBA CA ZAPADA ,, ESTE FF BUNA PRAJITURA MAMA MEA +ELENA+ERA EXPERTA IN PRAJITURI(asha i se spunea ),EA AVEA RABDARE SA FACA ASTFEL DE FOI .. COAPTE PE DOSUL TAVII DE ARAGAZ, SANATATE , SI SA MAI DATZI RETZETE . RODICA , REGGIO EMILIA , ITALIA

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro