Friptura de pui cu mamaliga si muraturi
Ingrediente
Un pui,condimente de pui,o capatana de usturoi,o ceapa,sare dupa gust,ulei 100 ml.malai 20 gr.,castraveti si gogonele murate
Mod de preparare
Spalam puiul ,il taiem bucati si il amestecam cu condimente ,sare dupa gust,ulei,usturoiul tocat ,ceapa tocata si il punem intr-o tava pe care o acoperim cu o folie de aluminiu si o dam la foc mare la cuptor ,din cand in cand mai luam cu lingura ulei din tava si o ungem bucatile de pui ,cand puiul este facut,luam folia de aluminu si il mai lasam cateva minute sa capete crusta deasupra.Separat intr-un vas punem 1 l . de apa,un strop de sare,si o lingura de malai,cand apa clocoteste adaugam malai in ploaie si facem o mamaliga ,o lasam sa fiarba pana cand se dezlipeste de pe vas.Se serveste cu muraturi.