Ingrediente
1 cana zahar,1cana faina,1cana gris,1 cana lapte praf, (cana mare de apa)
2kg mere
scortisoara,zahar vanilat
1 pachet unt tare(tinut la congelator inainte cu 1 ora de preparare)
Mod de preparare
Se amesteca prafurile intre ele si se impart in 3 parti egale.Pe fundul tavii se pune hartie de copt iar apoi se presara uniform prima parte de prafuri.Merele rase se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat si se impart in doua parti egale.Peste primul strat de prafuri se presara( fara a se apasa ) prima parte din mere dupa care se pune din nou prafuri ,apoi stratul doi de mere si se incheie cu ultimul strat de prafuri.Dupa ce am facut toate acestea se ia untul tare si se rade uniform peste toata suprafata tavii.Se coace la 160 gr ,cu cuptorul incalzit in prealabil ,timp de aprox 40 min pana se rumeneste!
untul ras va patrunde incet in compozitia de prafuri si in amestec cu merele va rezulta o delicioasa placinta .Aceasta este una din cele mai preferate retete ale mele si ale familiei mele,gradul de dificultate este usor iar gustul deosebit!