Ingrediente
250gr urda,coaja de la 2 lamai,2 linguri capere in saramura scurse si tocate,1 lingura hrean ras,1 lingura de marar tocat,1-2 fire ceapa verde tocate,125gr peste alb afumat,2 pachete de foi de placinta de 500gr,25gr pesmet,1kg de peste (cod,macrou)si un ou batut.
Mod de preparare
Intr-un castron ,se amesteca urda coaja de lamaie caperelehreanul ,mararul si ceapa si se adauga si pestele afumat.Intinde pe o suprafata pudrata cu faina un pachet cu foi de placinta,astfel incat sa rezulte un dreptunghi mai mare ca cca 5cm decat fileul de peste,si cu o grosime de cca 5mm.Pune aluatul pe o tava de copt tapetata,presara pesmet in mijloc si aseaza un fileu de peste in mijloc.Asezoneaza .Intinde amestecul de urda peste peste si acopera cu celalalt pachet de foi de placinta,astfel incat sa fie cu cca 10cm mai lat decat primul.Unge marginile cu oul batut.Pune a doua foaie de aluat deasupra fileului si preseaza usor.Prinde marginile foii de alua.Din resturile de aluat modeleaza stelute si pune-le deasupra.Unge cu ou si tine la rece o ora.Incalzeste cuptorul la 6/200'C.Coace 35-40mn.Lasa sa stea 10mn inainte de a o taia .Si e gata ....Imi pare rau ca nu stiu sa pun poze dar e un deliciu !!!