Placinta cu branza proaspata de vaci
Desert / 26.01.2013

Ingrediente

1 kg branza proaspata de vaci
8 oua
100 gr stafide
200 gr zahar
1 esenta vanilie
zahar vanilat
1 pahar lapte
1 cub drojdie
faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora.
Se bat 2 oua cu 100 gr zahar,se adauga laptele caldut,maiaua dospita si se amesteca bine .se adauga faina si se framanta bine.
Se lasa aluatul la caldura pana isi dubleaza volumul.
In timp ce aluatul sta la crescut facem umplutura de branza:Se amesteca branza cu sase oua.Se adauga 100 gr zahar ,un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie ,esenta de vanilie si stafidele.Se amesteca bine.
Se ia o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul si se aseaza deasupra compozitie de branza.Se ruleaza si se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
Dupa am pus sulurile de placinta,se mai lasa sa creasca inca 30-40 minute Apoi le ungem deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte.
Se da la cuptorul preincalzit si se coace aproximativ o ora la foc potrivit.
Se poate servi atat calda cat si rece.Daca doriti sa o serviti musafirilor va recomand sa o lasati sa se raceasca apoi sa taiati .

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro