Plăcintă cu brânză şi stafide
Desert / 30.07.2016

Ingrediente

Aluat:

- 1 cană zahăr
- 1 cană ulei
- 2 căni de făină
- 1 iaurt grecesc mic
- 3 ouă
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 plic praf de copt

Umplutură:

- 700 grame brânză proaspătă
- 2 ouă
- stafide
- 3 lg zahăr

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se amestecă cu telul până ce obţinem o compoziţie omogenă. Se pune în tavă pe hârtie de copt jumătate din rezultatul obţinut şi se dă la cuptor pentru 5-7 minute la foc mediu.

Umplutura se obţine prin amestecarea brânzei dulci cu ouăle bătute şi zahărul, iar la final se adăugă stafide în cantitatea dorită. Este de preferat ca stafidele să se lase ulterior la înmuiat în esenţă de rom timp de 10 minute.

După cele 7 minute de stat la cuptor a aluatului, adăugăm compoziţia în care brânza e ingredientul principal, apoi turnăm şi cealaltă jumătate de aluat şi băgăm din nou la cuptor pentru maxim 30 de minute. Încercăm prăjitura din când în când pentru a-i urmări evoluţia.

Se pudrează cu zahăr când se mai răceşte şi este numai bună de mâncat!



 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro