Clătite cu ricotta și sos de afine
Desert / 28.07.2016

Ingrediente

Pentru sosul de afine:
2 linguri cu zeamă de lămâie
1 lingură cu amidon de porumb
2 căni cu afine congelate
3 linguri zahăr alb

Pentru clătite:
1 cană cu brânză ricotta
2/3 cană cu lapte
2 ouă
3 linguri cu zahăr alb
zeama și coaja rasă de la o lămâie
1/2 linguriță de cuișoare măcinate
1/4 linguriță cu sare
1 cană cu făină
1 lingură cu praf de copt

Mod de preparare

Amestecă două linguri de zeamă de lămâie cu amidonul de porumb până când acesta este dizolvat.
Amestecă afinele și trei linguri cu zahăr într-o crăticioară și pune pe aragaz, la foc mediu. După ce începe să fiarbă, lasă focul mic și fierbe timp de cinci minute.
Adaugă amestecul de zeamă de lămâie și amidon peste sosul de afine. Amestecă în continuare și lasă pe foc până ce sosul de îngroașă puțin.
Acoperă crăticioara și ia-o de pe foc.

Mixează împreună ricotta, laptele, ouăle, zahărul, zeama de la o lămâie, pudra de cuișoare și sarea.
Adaugă făina și praful de copt și mixează iar.
Încinge o tigaie pentru clătite și toarnă câte o porție de aproximativ un sfert de cană, lasă să se coacă până când formează bule și marginile sunt uscate.
Întoarce apoi clătita pe partea cealaltă.
Repetă până ce termini tot aluatul.
Toană sosul de afine peste clătite înainte de a servi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro