Ingrediente
Pentru 4 papanasi:- 400 g urda proaspata, afanata; - 2 oua; - 5 pliculete zahar vanilat; - 1 lingura cu varf zahar pudra; - 3 linguri de gris; - un praf de sare; - 200 g smantana; - dulceata de cirese (sau visine sau ce-o fi, dupa pofta inimii); - hartie de copt si putin ulei de uns tava.
Mod de preparare
Diferiti de papanasii pe care-i mancam prin restaurante sau pe care-i pregatim acasa fierti sau prajiti in tigaie ca gogosile, acesti papanasi copti in cuptor o sa vi se para niste turtite ciudate, dar sunt extrem de deliciosi (va asigur!), mai ales daca alegeti o urda proaspata si buna; iar cu smantana si dulceata de cirese deasupra sunt foarte apetisanti! In plus sunt atat de usor de facut… ca si unui incepator in “ale bucatariei” o sa i se para floare la ureche. Se amesteca urda cu ouale, apoi se pune zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de sare si grisul si se amesteca bine din nou. Se lasa compozitia de papanasi la rece pentru o jumatate de ora, ca sa se topeasca zaharul si sa se umfle putin grisul. Intr-o tava de cuptor se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei. Dupa ce s-a odihnit compozitia, o scoatem din frigider si facem din ea 4 turtite, pe care le asezam frumos in tava; inainte de a le aseza in tava, le tavalim putin prin gris. Dam la cuptor circa 40-45 de minute. Dupa ce ii scoateti, o sa se mai dezumfle :) , cel putin la mine asa s-a intamplat. Mod de servire: Papansii copti se servesc imediat cu smantana si dulceata de cirese deasupra! Sunt extraordinari de buni, imi plac mai mult decat papanasii traditionali!