Clatite umplute si prajite
Desert / 08.03.2013

Ingrediente

1l de lapte, faina cat cuprinde, 2 oua, o lingurita rasa de sare, 150 gr pateu, 50 g unt, cateva fire de marar, ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica, am pregatit tigaia (una mai mica) pe care am uns-o cu putin ulei si-am inceput sa le coc. Dupa ce am terminat de facut clatitele, m-am apucat de umplutura; am amestecat bine bine 150 g de pateu cu 50 g de unt si cu cateva fire de marar. Sare si piper n-am mai pus ca oricum pateul e condimentat. Pe fiecare clatita in parte am intins din compozitie, am impaturit ca in imaginile de mai jos si am rulat astfel incat sa ia forma unei sarmalute. Dupa ce am facut toate sarmalutele, am pus la incins intr-o tigaie (sau intr-un tuci puteti face) mult ulei, astfel incat sa se prajeasca pe toate partile. Clatitele umplute si prajite trebuie lasate putin la scurs inainte de a le servi. Eu le-am devorat simple si reci…sunt mai bune asa, parerea mea; dar se pot servi si calde cu cartofi natur.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro