Ingrediente
50g de orez cu bobul rotund 500ml lapte de soia cu aromă de vanilie 50g de caise uscate, tăiate în bucăţele 1 lingură de zahăr brun 250ml de smântână vegetală 8 linguri compot de caise 1 lingură de fistic fără coajă, tocat
Mod de preparare
1. Se pun orezul şi laptele de soia într-o cratiţă de mărime medie, se amestecă şi se aduce la punctul de fierbere. Se reduce intensitatea focului imediat (ca să nu se taie laptele de soia). Se acoperă cratiţa pe jumătate cu un capac şi se fierbe uşor 40-45 de minute pe un foc de intensitate mică, amestecând din când în când până ce orezul s-a umflat şi este foarte moale. Amestecul ar trebui să fie gros şi cremos. 2. În timp ce orezul fierbe, se amestecă laolaltă caisele, zahărul şi smântâna vegetală. 3. Se ia orezul de pe foc, se lasă la răcit 15 minute şi se încorporează în el amestecul de caise. Se pune în patru pahare sau farfurii de sticlă. Se acoperă şi se răceşte în frigider 30 de minute (sau mai mult, dacă ai timp). 4. Ca să serveşti, se pun două linguri de compot de caise peste fiecare porţie şi se presară cu fistic.
Se,, amesteca laolalta??+? Wtf????doamne cine naiba posteaza asa ceva????ca sa nu mai zic de smantana vegetală si restu