Jamie Oliver: Budincă de lămâie
Desert / 31.01.2012

Ingrediente

55g unt
115 g zahăr
coajă rasă şi sucul de la o lămâie
2 oua mari cu albuşurile separate de gălbenuşuri
55g făină cu praf de copt
285 ml lapte

Mod de preparare

În primă fază se mixează untul, zahărul şi coaja de lămâiei până se omogenizează ca o cremă. Treptat se adaugă gălbenuşurile şi făina, apoi se toarnă laptele şi sucul de lămâie.

În alt castron, se bat albuşurile până se întăresc pentru ca mai apoi să se toarne peste compoziţia obţinută mai devreme. Toată compoziţia "unită" se amestecă uşor, în aşa fel încât să nu iasă aerul din spuma de albuş.

Următorul pas este coacerea. Pentru asta avem nevoie de un vas termorezistent în care se pune compoziţia obşinută şi care se introduce pentru 45 de minute la cuptor. Îţi dai seama că budinca este gata atunci când partea de sus este închegată şi a căpătat culoarea aurie.

  • evamonica, sâmbătă, 28.04.2012 19:09
    ok

    Lore daca spui ca este buna am sa o fac si eu.Multumesc ptr pont.

  • lore, marţi, 06.03.2012 17:05
    foarte bunaaa budinca

    e delicioasa:::*** foart buna am facut`o de 5 ori pana acum e buna

  • tori, joi, 02.02.2012 14:29
    super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    da aceste recete sunt super!!!!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro