Ingrediente
55g unt
115 g zahăr
coajă rasă şi sucul de la o lămâie
2 oua mari cu albuşurile separate de gălbenuşuri
55g făină cu praf de copt
285 ml lapte
Mod de preparare
În primă fază se mixează untul, zahărul şi coaja de lămâiei până se omogenizează ca o cremă. Treptat se adaugă gălbenuşurile şi făina, apoi se toarnă laptele şi sucul de lămâie.
În alt castron, se bat albuşurile până se întăresc pentru ca mai apoi să se toarne peste compoziţia obţinută mai devreme. Toată compoziţia "unită" se amestecă uşor, în aşa fel încât să nu iasă aerul din spuma de albuş.
Următorul pas este coacerea. Pentru asta avem nevoie de un vas termorezistent în care se pune compoziţia obşinută şi care se introduce pentru 45 de minute la cuptor. Îţi dai seama că budinca este gata atunci când partea de sus este închegată şi a căpătat culoarea aurie.
Lore daca spui ca este buna am sa o fac si eu.Multumesc ptr pont.
e delicioasa:::*** foart buna am facut`o de 5 ori pana acum e buna
da aceste recete sunt super!!!!!