Jamie Oliver: Biscuiţi cu portocale şi mălai
Ingrediente
170 grame de unt
170 grame de zahăr
255 grame mămăligă moale
100 grame făină albă
coaja de la 2-3 portocale, tocată mărunt
2 ouă mari
Mod de preparare
Freacă untul, zahărul, mămăliga şi făina.
Adaugă coaja de lămâie şi ouăle.
Acoperă cu o folie alimentară şi pune la frigider pentru o oră, până se întăreşte puţin.
Pune o hârtie pentru copt într-o tavă şi pune cu linguriţa grămezi mici din compoziţie în tavă.
Coace în cuptorul încins timp de 5 - 6 minute, până ce marginile biscuiţilor sunt uşor aurii.
Scoate din cuptor şi lasă să se răcească timp de 15 minute.
am facut reteta in seara asta si ...a fost cam moale aluatul cu toate ca am respectat reteta,dar dupa ce am tot copt la ei m-am plictisit si am pus tot aluatul intr-o tava de tarta si la cuptor:)...bun..a iesit bineee....si cu zarah pudra deasupra a iesit super cu cafea dimineata:).Il puteti folosii si ca blat de tarta (pui o crema de budinca deasupra si niste felii de portocala si e super desert
Cum se cantareste mamaliguta? 250g de mamaliguta este echivalentul a unei cani?
Citat: "Adaugă coaja de lămâie şi ouăle" Corect, presupun ca ar fi: "coaja de portocale"