GALUSTE CU PRUNE IN SIROP DE MENTA
Desert / 05.04.2013

Ingrediente

Ingrediente: 600g cartofi 150g faina 1 lingurita de ulei ½ lingurita nsare 1/2lingurita zahar 25 prune mari 25 cuburi zahar brun(sau alb) 300g pesmet 50g unt Zahar praf Ingrediente: 600g cartofi 150g faina 1 lingurita de ulei ½ lingurita nsare 1/2lingurita zahar 25 prune mari 25 cuburi zahar brun(sau alb) 300g pesmet 50g unt Zahar praf sirop de menta

Mod de preparare

Mod de preparare: Prunele le spalam ,le scoatem samburii cu atentie fara sa le despicam complet si le lasam la scurs intr-o strecuratoare . Intr-o tigaie anti-aderenta, punem untul la topit si adaugam pesmetul pe care-l rumenim bine. Facem un aluat din cartofii fierti, curatati si dati prin masina, cu faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Framantam totul pana optinem un aluat ceva mai moale ca cel de taitei. In fiecare pruna, in locul samburelui, punem cate un cub de zahar si le asezam pe o tava sau farfurie. Punem la fiert o oala cu apa in care am pus putina sare(un varf de cutit). Din aluat, facem un carnat gros de 2-3degete, din care taiem bucatele de 1cm grosime. Acestea se intind cu mana si in fiecare imbracam o pruna. Le rotunjim intre palme; cand sunt gata toate, le fierbem pe rand, depinde cat este de mare oala, eu am fiert de doua ori 8 si o data 9 bucati,in apa clocotita, dar la foc mic, ca sa nu se sparga. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Le scoatem cu o lingura cu gauri pentru a se putea scurge de apa si le tavalim prin pesmet. Le punem intr-un bol si le pudram cu zahar. Se consuma atat calde cat si reci, ca fel principal sau, ca desert se pot servi intregi sau taiate in doua, stropite cu sirop de menta si o frunzulita ca décor ori taiem fiecare galusca in 8 bucatele pe care le stropim cu sirop si frunzulite de menta maruntita. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro