Ingrediente
200 gr paste Bucatini (sunt ca niste spaghete doar ca au o gaura in centru) 35 gr unt 1 ceapa, tocata 2 linguri zahar 1 catel de usturoi, zdrobit 3 linguri faina 750 ml bulion de rosii 1 fir de rozmarin, frunzele rupte si tocate marunt 1 fir de busuioc, frunzele rupte si tocate marunt sare de mare si piper negru parmezan ras, pentru servire
Mod de preparare
ngrediente: 200 gr paste Bucatini (sunt ca niste spaghete doar ca au o gaura in centru) 35 gr unt 1 ceapa, tocata 2 linguri zahar 1 catel de usturoi, zdrobit 3 linguri faina 750 ml bulion de rosii 1 fir de rozmarin, frunzele rupte si tocate marunt 1 fir de busuioc, frunzele rupte si tocate marunt sare de mare si piper negru parmezan ras, pentru servire Mod de preparare: Pentru sos, se topeste untul intr-o cratita apoi se adauga ceapa si zaharul.Se caleste ceapa pana cand se inmoaie putin.Se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde.Se presara faina si se caleste putin, amestecand continuu.Se toarna bulionul de rosii, la inceput 100 ml, si se amesteca bine.Se lasa sosul sa fiarba.Se adauga rozmarinul, busuiocul, sare de mare si piper negru dupa gust.Sosul obtinut se paseaza pana devine fin si omogen apoi se pune iar pe foc lasand sa fiarba pana cand se ingroasa. Pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj.Se scurg apoi se amesteca cu sosul de rosii.Pastele se servesc presarate cu parmezan dupa gust.