Ingrediente
1 cutie Parfait instant
100 ml lapte rece
100 ml smântână dulce pentru frişcă rece
30 grame stafide
1 linguriţă esenţă de rom
Mod de preparare
Înainte de toate, stafidele se pun la înmuiat în rom, unde trebuie să stea circa 30 de minute. În paralel, laptele şi smântâna se amestecă bine cu praful de Parfait şi se omogenizează timp de 3 minute cu mixerul. După ce compoziţia capătă o consistenţă cremoasă, se adaugă şi stafidele şi esenţa de rom şi se amestecă din nou.
Formele în care vrei să pui amestecul, fie că vorbim de bolul de ingheţată sau forme mici de chec, se căptuşesc cu folii de prospeţime, iar apoi se umplu cu Parfait-ul şi se acoperă cu aceeaşi folie. Compoziţia rezultată se congelează 4 ore.
Pentru servire, se scoate din formă, se îndepărtează folia şi se taie felii de 2- 3cm. Se decorează cu frişcă şi stafide.