Cartofi gratinaţi cu ciuperci, şuncă şi smântână
Aperitive / 21.10.2011

Ingrediente

6 cartofi
500 grame de brânză de telemea de vacă sau oaie
2 linguriţe de unt
un borcan cu ciuperci
100 grame de şuncă
6 linguri de smântână
4, 5 ouă
Condimente: sare, piper şi verdeţuri

Mod de preparare

Se lasă cartofii tăiaţi bucăţele în apă clocotită 5-10 minute. În acest timp, pregăteşti vasul pe care îl vei pune la cuptor, mai precis, îl ungi cu unt. Şunca şi ciupercile le vei prăji cu o linguriţă de uleitimp de 3 minute. Mai apoi sparge ouăle într-un castron şi adaugă smântâna peste ele şi brânza rasă sau sfărâmată. Toarnă o treime din conţinut în vasul pentru cuptor şi adaugă cartofii semi fierţi. Peste ei pune ciupercile şi şunca. În castron pune peste conţinutul rămas verdeţurile, iar în vasul pentru cuptor adaugă sarea şi piperul. Acum toarnă conţinutul castronului peste vasul cu cartofi, ciuperci şi şuncă. Pune la cuptor vasul şi ţine-l la foc mediu aproximativ 20 de minute, până când cartofii gratinaţi se rumenesc şi prind o nuanţă aurie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro