Cornulețe fragede umplute cu rahat
Desert / 12.01.2018

Ingrediente

Aluat:


- 550 g făină
- 350 untură (unt sau margarină)
- 150 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 2 linguri apă rece
- 1 praf sare
- 1 plic zahăr vanilinat
- coaja de la o lămâie rasă

Umplutură:


- 250 g rahat colorat

Mod de preparare

Se amestecă făina, apa, ouăle. Apoi se adaugă untura topită cu sarea, zahărul şi coaja de lămâie. Aluatul se frământă bine şi se pune ântr-un vas la frigider timp de jumătate de oră.

După aceea se scoate aluatul şi se fac biluţe mici de dimensiunea unei nuci, care se întind sub formă de cerc. Cu cuţitul, cercul se taie în 10 triunghiuri care se rulează cu rahat.

Cornuţele se pun la cuptor în tavă pe hârtie de copt şi se lasă până maxim 20 de minute la foc mediu.

După ce sunt gata, se dau prin zahăr pudră.

Poftă bună!


 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro