Clătite americane la cuptor, cu piersici și căpșuni
Desert / 04.09.2017

Ingrediente

2 căni și jumătate de făină
3 linguri cu zahăr
1 linguriță cu praf de copt
1/4 linguriță cu sare
1/4 linguriță cu scorțișoară
2 căni cu lapte bătut
2 ouă mari
esență de vanilie
2 piesici tăiate felii
1 cani și jumătate cu căpșuni tăiate felii
zahăr pudră și sirop de arțar pentru servit

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
Așază hârtie de copt într-o tavă întinsă și unge hârtia și marginile tăvii cu puțin ulei.
Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea și scorțișoara.
Adaugă laptele bătut, ouăle și esența de vanilie.
Toarnă compoziția în tavă și întinde-o uniform.
Așază feliile de piersici și căpșuni deasupra.
Pune tava la cuptor și coace timp de 12-15 minute, până când aluatul devine ușor elastic la atingere în mijloc.
Presară cu zahăr pudră, taie în pătrate egale și servește cu sirop de arțar.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro