Clătite americane cu unt de arahide şi ciocolată
Ingrediente
130 de grame de făină
1 linguriţă cu praf de copt
1/4 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1/4 linguriţă cu sare
puţin zahăr
1 ou
240 mililitri de lapte bătut
3 linguri cu unt topit
unt de arahide încălzit la abur
fulgi de ciocolată (pe care poţi să-i incluzi şi în aluat dacă vrei)
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol făina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea şi zahărul.
Într-un bol separat se amestecă oul cu laptele bătut şi untul topit, după care se combină cu ingredientele uscate.
Amestecul de clătite se poate lăsa la frigider timp de 24 de ore dacă preferi.
După ce se unge tigaia cu puţin unt/ulei se toarnă câte o lingură din amestecul de clătite. Când se formează bule de aer deasupra poţi să întorci clătita.
Toarnă untul de arahide încălzit la aburi, presară fulgi de ciocolată şi opţional mai poţi să adaugi felii de banană şi sirop de arţar/miere de albine.