Ingrediente
- 4 cepe roşii medii, decojite
- 3 linguri ulei de măsline
- 300 ml apă
- 4 căţei de usturoi
- 130 g carne tocată
- 200 smântână
- cimbru
- sare
Mod de preparare
Se stropesc cepele decojite şi cu ambele capetele tăiate cu puţin ulei de măsline, se presară sare şi se pun într-un vas. Apoi, în fiecare ceapă se introduce câte un căţel de usturoi şi se mai pun câteva picături de ulei, cimbru şi apoi se adaugă 75 ml de apă peste. Se acoperă vasul şi se introduce la cuptor până când ceapa este uşor rumenită şi suficient de moale, astfel încât un cuţit să alunece uşor în centrele lor. Lăsaţi apoi la răcit.
Se scot cepele, lăsând lichidul în vas. Scoate puţin din miezul cepelor şi umpleţi-le cu câte 2 linguriţe de carne tocată. Pune din nou ceapa în vas, alături de smântână şi restul de apă. Aduceţi amestecul la fierbere completă şi până când sosul de va îngroşa. La servire se adaugă o lingură de sos gros peste fiecare.
Poftă bună!