Brioşe cu mac şi lămâie
Desert / 29.07.2017

Ingrediente

425 de grame de făină
150 de grame de zahăr
2 linguri cu mac
1 lingură cu praf de copt
1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă cu sare
350 mililitri de lapte sau iaurt degresat
2 linguri cu zeamă de lămâie
2 linguri cu coajă de lămâie rasă
2 ouă
8 linguri cu unt topit şi răcit

Pentru glazură
zahăr pudră
zeamă de lămâie

Mod de preparare

Cuptorul de preîncălzeşte la 190 de grade Celsius.
Se pregătesc formele pentru brioşe.
Se amestecă împreună făina, zahărul, macul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea, lăsând bolul la o parte.
Într-un alt bol se amestecă iaurtul, zeama/coaja de lămâie şi ouăle.
Se toarnă amestecul lichid peste ingredientele uscate şi se amestecă cu grijă, iar la final se încorporează untul.
Se toarnă în formele pentru brioşe şi se lasă la cuptor 20-25 de minute sau până când iese perfect testul cu scobitoarea.
După ce s-au scos din cuptor şi s-au răcit se toarnă peste brioşe zeamă de lămâie amestecată cu zahăr pudră.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro