Mod de preparare
Daca iti doresti o gustare usuoara, fara prea multe calorii, poti incerca aceasta reteta delicioasa si sanatoasa.
Ingrediente si cantitati:
350 g de aluat de foietaj
1 legatura de ceapa verde
4 anghinare
2 dovlecei mici
8 rosii cherry
100 g de rucola
100 g de pasta de masine negre
1/2 de lamaie
1 lingura cu ulei de masline
Pentru sos:
1 buchet de busuioc
3 catei de usturoi
200 ml de ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
1. Desprinde foile exterioare ale anghinarelor cu un cutitas ascutit, rotindu-l in jurul partii de jos a inimii. Indeparteaza varfurile frunzelor ramase, astfel incat sa pastrezi doar partea frageda. Taie in doua anghinarele si indeparteaza partea fibroasa. Stropeste-le cu suc de lamaie si fierbe-le 10 minute in apa cu sare. Pune-le deoparte si lasa-le sa se scurga.
2. Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Intinde aluatul cu sucitorul. Taie-l in 4 discuri egale si inteapa-le cu furculita. Aranjeaza-le pe o tava pe care ai pus hartie de copt si pune-le la cuptor timp de 12 minute.
3. Pregateste sosul: spala busuiocul si scurge surplusul de apa. Desprinde frunzele si pune-le in vasul mixerului impreuna cu cateii de usturoi curatati, cu uleiul, putina sare si piper, apoi amesteca pana obtii o pasta omogena.
4. Spala rucola si rosiile, apoi sterge surplusul de apa. Curata firele de ceapa si taie-le bucatele. Curata dovleceii, spala-i, apoi taie-i in felii subtiri pe lungime. Caleste-i intr-o tigaie impreuna cu ceapa si o lingura de ulei, timp de aproximativ 5 minute, amestecand usor. Adauga anghinarele taiate in felii subtiri, rosiile si jumatate din sos. Lasa totul sa se incalzeasca.
5. Intinde un strat fin de pasta de masline negre pe discurile de aluat, aseaza legumele deasupra, acopera cu foi de rucola si stropeste cu putin sos. Se serveste imediat.
RETETELE SUNT NEMAIPOMENITE.
of, sunt blonda si grea de cap. Am o nelamurire. De ce sa taie aluatul in 4 discuri egale?