Mod de preparare
Pentru umplutura acestei tarte poti folosi orice tip de branza, insa iti recomandam branza de oaie, care are o aroma deosebita.
Ingrediente si cantitati:
400 g de aluat fraged
20 g faina pentru intins aluatul
1 fir de praz
500 g spanac
1 legatura mare de patrunjel
6 fire de menta
un manunchi de ceapa verde
3 catei de usturoi
50 g de unt + inca 20 g pentru a unge formele sau tava
250 g de branza proaspata
3 oua
100 ml smantana
sare
piper
Mod de preparare:
1. Intinde aluatul pe o plansa de lucru pe care ai presarat faina, inteapa-l cu furculita si aranjeaza-l in 6 forme mici pentru tarte, unse cu unt, sau intr-o tava mare.
2. Curata prazul, spala-l cu grija si taie-l in rondele subtiri. Alege si spala spanacul, apoi rupe-i coditele. Scurge-l de apa si taie-l fasii. Aranjeaza frunzele de mente si de patrunjel impreuna cu ceapa. Curata cateii de usturoi si zdrobeste-i.
3. Topeste untul la foc mic intr-o tigaie. Cand face spuma, adauga prazul si usturoiul. Lasa totul sa se caleasca usor, fara a se rumeni. Adauga apoi spanacul. Cand incep sa scada, pune in tigaie restul verdeturilor, da focul mai tare, astfel incat sa se evapore toata apa de pe frunze. Da totul deoparte si lasa la racit.
4. Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Pune in bolul robotului de bucatarie sau in cel al mixerului branza, ouale si smantana. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Toarn-o intr-o salatiera, adauga continutul din tigaie dupa ce s-a racit, pune sare, piper si apoi amesteca.
5. Pune compozitia peste tarte, apoi baga-le la cuptor timp de aproximativ 25 de minute. Scoate tartele din cuptor si apoi din forme si serveste-le calde sau caldute.