Ingrediente
Aluat:
1 kg faina
sare
2 linguri ulei de masline
apa calduta
Umplutura:
800 gr carne tocata amestec (porc si vita)
1 ceapa
1 ou
Mod de preparare
Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul.Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale.Se lasa la odihnit circa 15 minute.
Cepa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei.Se adauga carnea,sare si piper si se mai tine cateva minute pe foc,pana scade zeama pe care o lasa carnea.Se lasa la racit cateva minute,apoi se adauga oul pentru a lega umplutura.
Se pune faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul.Eu am intins o foaie de circa 4-5 mm,pe care am taiato cu o forma speciala.Cine nu are poate face bilute rotunde,pe care apoi le indinde sub forma de cerc.
Se pune cate o lingurita de umplutura in mijlocul fiecarui cerculet,apoi se lipesc marginile.
Se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti pana capata o culoare aurie.Se scot pe hartie absorbanta pentru a inlatura surplusul de ulei.
Sunt delicioase atat calde cat si reci.
Carne de oaie! Si se face pe piatra incinsa, nu in ulei !
Ori e suberek ori e porc ??? *_*
asta sa credeti voi ca e suberek .....turcii si porcul nu prea se impaca.
Observatie: Reteta originala nu contine porc , sau ou ! iar carnea nu se caleste , se pune cruda , de aceea forma originala este de lipie indoita in doua, adica o foaie subtire de aluat , si asta pt a se patrunde carnea din interior ! Ceea ce ne prezentati Dvs , este langos cu carne ( foarte bun dealtfel ) !