PLACINTA CU IAURT
Desert / 03.02.2013

Ingrediente

1 kg de iaurt
8 oua
250-300 gr zahar
1 pachet foi de placinta
stafide
coaja de lamaie,esenta de lamaie

Mod de preparare

1.Separam ouale.Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie,esenta,galbenusurile si zaharul.Incorporam si albusurile batute spuma.Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia.
2.Pregatim o tava de copt (mai inalta,deoarece aluatul se va umfla).Punem la baza 3 foi de placinta,apoi punem 2-3 polonice din umplutura(cam 1 deget grosime de compozitie).
3.Repetam operatia pana terminam toata umplutura.Ultimul strat trebuie sa fie de umplutura.
4.Coacem la foc domol circa 40 de minute,pana cand aluatul capata o culoare aurie deasupra.Compozitia se va umfla,dar cand o vom scoate din cuptor se va mai lasa un pic.
5.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro