placinta sarbeasca
Aperitive / 01.02.2013

Ingrediente

700 gr faina
600 gr.zahar
300 gr.stafide
1 lamaie
250 gr.margarina
1 plic amoniac
10 oua
o ceasca ulei
1 kg.branza dulce

Mod de preparare

Cele 10 oua se sparg intr-un castron cu o cana de apa rece si se bat cu mixerul. Se pune faina intr-un castron,se stinge amoniacul cu un pic de otet (o lingurita de amoniac) se face o gropita in mijlocul fainii se adauga amoniacul,cescuta de ulei,si se omogenizeaza cu apa calduta,se formeaza o coca .Se imparte in 3 parti egale.Se i-a prima parte se intinde o foaie pentru o tava rotunda mare se pune in tava se adauga un pic din branza,(se presara cu mana) spuma de la oua,bucati de margarina, zaharul,stafide zahar vanilat,coaja de la lamaie,se i-a adoua parte de coca se intinde si se pune pestetava si se respecta aceeleasi etape,si se i-a si partea a treia de coca se pune peste tava si se adauga branza oualele batute spuma zaharul si margarina bucati...nu se mai pune deasupra stafidele.Se i-a marginile de la tava ramase de coca si se pun peste compozitie.Se pune toata cantitatea de oua ramasa batute spuma .Se da la cuptor incins la temperatura de 180 grade si se inteapa placinta cand este la jumatate apropape gata..timp de preparare 1 ora si 20 min.pofta buna

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro