Ingrediente
1 pachet de foi pentru placinta, 50 g cascaval ras, ierburi aromate, ulei pentru uns foile.
Umplutura de ciuperci: 600 g ciuperci champignon, 3 cepe mari, usturoi, 2 fire ceapa verde, sare, piper, verdeata (patrunjel, marar), ulei.
Umplutura de branza: 150 g branza dulce, 150 g branza telemea, 2 oua.
Sosul alb: 2 linguri de faina, 200 ml lapte, 50 g unt, o cutie de smantana, sare, piper.
Mod de preparare
Sosul: Se topeste untul la foc mic si se adauga faina, amestecand mereu. Se stinge adaugand treptat laptele fierbinte si amestecand continuu. Se ia de pe foc si se pune sare, piper. Se raceste putin si se pune treptat smantana, pentru a nu se taia.
Umplutura de ciuperci: Tocam ceapa si o calim in ulei, adaugam usturoiul pisat, ciupercile taiate, ceapa verde taiata rondele si la sfarsit verdeata tocata. Calirea se face la foc destul de iute, ciupercile sunt gata cand apa pe care ele o lasa initial se evapora. Potrivim de sare si piper.
Umplutura de branza: Amestecam branza dulce cu telemeaua zdrobita si cele doua oua.
Fiecare foaie de placinta o ungem cu ulei si asezam in centrul ei umplutura apoi impachetam foaia pentru a obtine un rulou. Umplem foile cu fiecare din umpluturi. Pastram trei foi cu care vom tapeta vasul termorezistent pe care initial l-am uns cu unt. Asezam primul strat de rulouri alternand pe cele cu branza si ciuperci. Stropim cu sos apoi asezam al doilea strat avand grija ca deasupra celui cu ciuperci sa fie un rulou cu branza si invers. Procedam astfel pana epuizam rulourile. Deasupra turnam restul de sos, acoperim cu marginile foilor cu care am tapetat vasul si presaram deasupra cascavalul ras si niste ierburi aromate. Introducem vasul in cuptor pana cand se rumeneste frumos.