Placinta gustoasa cu dovlecei
Aperitive / 23.01.2013

Ingrediente

Pentru aluat:

2 oua,
150ml lapte,
1/2 lingurita drojdie,
faina cat cuprinde,
1 praf de sare.



Pentru umplutura:

1 dovlecel,
1 ceapa rosie,
1 ardei gras,
1 morcov,
150g sunculita afumata,
200g smantana,
1 lingurita cu varf de faina,
3 oua,
1 lingura ulei,
sare,
piper.

Mod de preparare

1. Drojdia se dizolva in putin lapte cald, se adauga ouale, un praf de sare, restul de lapte, faina cat cuprinde (cca 400g) si se framanta un aluat ca de paine, care se lasa la crescut.

2. Ceapa se taie pestisori, iar dovlecelul necuratat de coaja se taie rondele.

3. Legumele taiate se calesc in ulei pana se inmoaie putin, se adauga sunca afumata taiata bucatele.

Se iau de pe foc si se potriveste gustul de sare si piper.

Eu am taiat cateva rondele de morcov, dovlecel, ardei, ceapa si le-am calit separat,
deoarece am vrut sa le pun deasupra placintei, sa arate frumos.

Se intinde aluatul intr-o tava lunga unsa si tapetata,-eu am folosit tava de yena-
imbracand si peretii si se pun legumele.

4. Se bat ouale cu smantana, faina, sare si piper, se toarna amestecul peste placinta, se indoaie marginile aluatului si se da totul la cuptor pentru 40 de minute.

E minunata!! Pofta buna!!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro