Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura
Desert / 23.01.2013

Ingrediente

Portii:12 buc.

Ingrediente:

500g de făină,
30g drojdie,
25g zahăr,
5 ouă(2 pentru aluat,2 la umplutură,1 pentru uns)
150-200 ml lapte,
100g margarina Unirea,
1 lingură coaja de lămâie,
1 lingura coaja de portocala,
500g brânză proaspătă de vaci,
50g stafide,
sare.

Mod de preparare

Aceasta este varianta moderna a placintelor obisnuite si comune cu branza ;-)

Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul...eu am lasat o ora.

Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala.

Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente şi se framanta bine, adaugand laptele si 50g margarina topita, lichida, pana se desprinde aluatul de pe mana.

Lasi la crescut intr-un vas pe care l-ai uns cu 25g margarina lichida, la loc caldut, acoperi bine, spui un "Doamne-ajuta!" si poti sa faci o cruce din aluat- chiar ajuta ;-)

Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite.

Pregatim tavile pe care le ungem cu cele 25g de margarina ramasa.

Dupa ce aluatul a crescut, se împarte in 12 bucati egale.

Se intind cu sucitorul, se formează cercuri, se cresteaza in 5 laturi ca niste petale, se asează umplutura pe mijlocul cercului -cam doua linguri pline de branza, dar suprapuse si se ridica petalele peste umplutura dupa ce le-ati uns in prealabil cu ou batut. Astfel se formeaza placintele sub forma de trandafirasi.
.
Se asează trandafirasii in tavi, se mai lasa putin la crescut(15min), timp in care se ung cu ou batut.


Se coc la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.


Se mananca simple sau pudrate cu zahar.
Eu le-am mai imbogatit cu sirop de zmeura, facut de mine ;-)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro