Placinta cu mere, pere si migdale
Desert / 23.01.2013

Ingrediente

Pt. aluat:500g faina,
250g margarina,
2 oua,
80 ml apa.

Pentru umplutura:

250g mere acrisoare,
250g pere verzi Abate,
200g margarina,
150g migdale macinate,
120g zahar,
2 pachetele de zahar vanilat/zahar cu scortisoara,
75 g de ciocolata cu lapte.

Mod de preparare

1. Cu ajutorul mixerului(sau cu mana) se amesteca circa 5 minute faina cu untul, ouale si 80 ml de apa(la temperatura camerei), pana se obtine un aluat uniform.


Acesta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

2. Merele si perele se spala, se decojesc, se curata de samburi si se taie felii, pe care le asezati apoi peste aluat, in forma de evantai.

Deasupra puneti bucatele de margarina, apoi presarati migdale.

Amestecati zaharul cu zaharul vanilat-eu am gasit in Kauflant zahar cu scortisoara, astfel incat le-am adaugat la celelalte- si presarati-le peste migdale.


3. Se pune totul la cuptor circa 50 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
La sfarsit se topeste ciocolata, se toarna intr-o punga mica, taiata la un colt, cu ajutorul careia se orneaza placinta.


Veti obtine circa 20 de bucati de placinta.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro