Placinta cu branza si marar
Aperitive / 23.01.2013

Ingrediente

1 pachet foi de placinta (dezghetate)
200 g cascaval
200 g branza sarata
3 oua
100 ml lapte
1 legatura marar
5 linguri ulei de masline
susan alb si negru, pentru presarat

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 C. Unge cu putin ulei o tava rotunda.

Taie branza si cascavalul in bucati mai mici.

Toaca marunt mararul

Pune intr-un blender vertical sau un robot de bucatarie cu cutit: branza, cascavalul, ouale si 1/2 din lapte. Amesteca pana cand branzeturile sunt sfaramate bine. Daca amestecul este prea uscat, mai adauga din lapte. Pune mararul si amesteca.

Desfa foile de placinta si pune 1-2 linguri de umplutura pe una. Stropeste cu putin ulei. Ruleaza foaia de placinta, apoi formeaza un melc si pune-l in centrul tavii.

Formeaza rulouri umplute din celelalte foi de placinta si pune-le in spirala, una in continuarea celeilalte. Stropeste placinta cu branza cu ulei si presara susan.

Coace 20- 30 de minute, la 180 C

Placinta cu branza se serveste calduta.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro