Ingrediente
pentru aluat 400 gr faina 200 ml apa calduta 7 gr drojdie 3 linguri ulei 1 lingurita sare pentru umplutura: 2 conserve ciuperci (500 gr) 1 legatura ceapa verde 100 gr margarina pentru uns : 100 gr margarina
Mod de preparare
Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apa calduta si uleiul si omogenizam. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul. Cat sta aluatul la dospit pregatim umplutura. Punem margarina taiata cubulete intr-o craticioara si adaugam ceapa verde tocata marunt si ciupercile bine scurse. Lasam pe foc pana incep sa se inmoaie ciupercile.Dam deoparte sa se raceasca. Impartim aluatul in doua si intindem doua foi. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina (diametru tava 28 cm). Lasam 15-20 minute la dospit apoi o ungem cu margarina topita si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata. Adaugam cealalta foaie introducand lateralele dedesupt unindu-le cu prima foaie.Ungem suprafata si lateralele cu margarina topita. Dam la cuptor (incalzit in prealabil) pana se rumeneste. O lasam sa se raceasca putin apoi o taiem.