Ingrediente
4 roşii decojite, tăiate în cuburi mari 200 grame de pesmet 100 grame de brânză Cheddar proaspătă, dată pe răzătoare ½ pahar de nuci tocate 3 ouă bătute busuioc proaspăt pătrunjel 1 lingură de ulei de măsline extra-virgin piper negru sare Pentru glazură: 1 ou ardei iute uscat
Mod de preparare
Decojeşte roşiile şi taie-le cuburi, apoi amestecă-le cu pesmetul, brânza Cheddar proaspătă, nucile, cele 3 ouă bătute, pătrunjelul tocat, busuiocul, sarea, piperul negru şi uleiul de măsline. Pune totul în mixer şi amestecă până când se îngroaşă foarte mult. Mai poţi adăuga mai mult pesmet, dacă nu este destul de groasă compoziţia. Toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă cu ulei. Bate cel de-al patrulea ou şi toarnă-l peste amestec. Acoperă forma cu folie de aluminiu. Coace totul timp de 25 de minute în cuptorul încins la 175 de grade. Scoate forma din cuptor, presară brânza Cheddar proaspătă şi ardeiul iute uscat, apoi aşaz-o înapoi în cuptor, până când brânza se topeşte. Serveşte plăcinta cu busuioc pe deasupra.