Reţetă mexicană: Quesadillas cu piept de pui la grătar
Mancaruri / 16.01.2013

Ingrediente

10 ml ulei de măsline
4 foi de tortilla
150 g brânză Ceddar proaspăt rasă
100 g ardei gras, tăiat fâşii sau cuburi
500 g piept de pui la grătar pregătit în sos barbecue, tăiat fâşii
150 g sos de roşii
40 ml smântână
45 g ceapă verde, tăiată rondele

Mod de preparare

Ungeţi foile de tortilla cu ulei de măsline pe o singură parte. Întoarceţi tortilla pe cealaltă parte şi tapetaţi cu brânză Ceddar, pe jumătate din foaie. Deasupra adăugaţi fâşii de ardei gras, piept de pui la grătar şi sos barbecue. Acoperiţi cealaltă jumătate de tortilla şi presaţi uşor. Quesadillas se prăjesc în tigaie, pe ambele părti timp de 5-6 minute.
Se ţin la cald în cuptorul încălzit la 125 grade Celsius, timp de 20 de minute. Se scot şi se taie în 3 triunghiuri. Se servesc calde cu sos de roşii, smântână şi rondele de ceapă verde.

Reţetă recomandată de bucătariul Unilever Food Solutions, Robert Voicu.

  • Valentina, sâmbătă, 27.07.2013 16:34
    Daca

    Daca mananc asa ceva sigur ma ingras. Atat de multa paine...

  • iulian, joi, 21.03.2013 10:15
    despre quesadilla

    tortilla se grileaza cateva secunde numai si dupa ce se umple se tine in salamandra cateva secunde cu sour cream in varf nu se prajeste in ulei k e f subtire si se face scrum in 2o min cum ziceti voi.in plus se serveste cu jalapenos asezonat (ardei f iute murat)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro