Ingrediente
luat: 200-250 g faina, 1 gălbenuș, 100 g unt,1 lingura smântână,un praf de sare
Umplutura: 400 g cartofi albi, 1 morcov, 1 macrou de cca.400 g, 100 g porumb , 150 g mazăre ,2 oua, 100 g smântână, sare, piper
Mod de preparare
Se prepara luatul rapid amestecând ingredientele într-o încăpere rece și lucrând mai mult cu vârful degetelor. Se înfășoară în folie și se da la frigider 30 minute.
Cartofii cu morcovul se fierb cu un praf de sare 15 minute. Pestele curata se pune la fiert pentru 10 minute.
Cartofii se taie cuburi potrivite alături de morcov și se amesteca cu pestele dezosat și sfărâmat cu furculița.Se adaugă mazărea, porumbul, ouăle bătute cu smântâna, sare și piper.
Din coca 2/3 se întinde într-o foaie cu care se îmbracă o tava ca pentru chec dar lunga de cca.20 cm.Se pune umplutura, se uniformizează și se acoperă cu restul de aluat. Din resturile de aluat se decupează ornamente după gust. Se înțeapă foaia de deasupra în câteva locuri cu o scobitoare pentru a putea ieși aburul, se unge cu gălbenuș și se coace la foc mic 30-35 minute.