Ingrediente
foi de placinta
500 gr.branza de vaci
7 oua
1 iaurt mare
1 cutie mica smantana
200 ml.lapte
4 plicuri zahar vanilat
2 lg.coaja rasa de lamaie+portocale
miere
stafide
1 esenta de vanilie
sare
Mod de preparare
Punem la dezghetat foile de placinta.
Batem bine 4 oua cu 2 ling.miere,3 plicuri zahar vanilat,adaugam branza de vaci,jumatate din iaurt,1 ling.de smantana,rasatura si stafidele la sfarsit(ele nu trebuie inmuiate...se umfla pana se coace placinta ca au in ce).
Punem o foaie de placinta pe blat,o ungem cu ulei,alta peste pe care intindem subtire compozitia de branza de vaci,impaturam in doua(pe lungime-e si lungimea tavi in care am facut placinta),adunam foile ca pe un acordeon,si le asezam in tava unsa bine cu unt.Procedam la fel pana terminam umplutura.
Bagam tava in cuptorul incalzit,pana capata foile o culoare maronie deschis.Eu am lasat o jumatate de ora la foc mic.
Pana e gata batem bine cu mixerul 3 oua,2 ling.miere,restul de iaurt si smantana,laptele si o esenta de vanilie.
Scoatem tava din cuptor,turnam compozitia cat de cat,uniform si mai lasam sa se coaca cam 30 min.tot la foc mic.
Scoatem tava din cuptor si presaram pe toata suprafata un plic de zahar vanilat.
Cand s-a racit o pudram cu zahar(pudra,bineanteles)o taiem si o papam cu maaaare placere.
Sa aveti pofta!!!