Ingrediente
aluat foietaj ( 400 g)
400 g branza de vaci
4 oua
100 g zahar tos
100 g cirese proaspete
2 linguri nuca de cocos
1 plic zahar vanilat
1 galbenus de ou pt uns
Mod de preparare
Este populara placinta cu branza (cu mici adaugiri din partea mea ) si este coapta in forma de chec !
Cireselor le scoatem samburii si le rupem / taiem jumatati.
Branza de vaci se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si nuca de cocos.Adaugam cele 4 oua intregi si omogenizam bine.
Foaia de aluat se taie in doua,o parte mai mare o decupam dupa interiorul formei de chec,iar cealalta parte mai mica,doar cat sa acopere umplutura de branza.
Cu surplusul de aluat ,care se decupeaza dupa ce asezati partea mai mare in forma de chec ,se fac grilaje zig-zag .
Asezam partea mai mare in forma tapetata cu foaie de copt, o intepam cu furculita din loc in loc,adaugam cateva linguri din umplutura cu branza,asezam deasupra ei jumatati de cirese,adaugam restul de umplutura,apoi cirese. Deasupra asezam partea mica de aluat,o intepam cu furculita,apoi ungem cu galbenus de ou si asezam grilajele,ungem cu galbenus.
Coacem 30 de minute la foc mediu .
Dupa racire se poate taia felii .