Placinta cu fructe
Desert / 24.01.2013

Ingrediente

1 pachet foi de placinta din comert, fructe acrisoare (visine, caise, prune, felii de mar)3oua, 8 lg zahar, 1 pahar iaurt (175 gr), 1 pahar ulei (175 ml), praf de copt, 400 ml apa, 200 gr zahar, 1 zahar vanilat sau 1 esenta vanilie

Mod de preparare

Se pregatesc intai fructele; sunt de preferat cele mai acrisoare, se scot samburii si se taie cubulete, sau felii subtiri. Se poate face cu un singur fel de fructe sau le poti combina.
Acum ne ocupam de crema: se amesteca toate ingredientele: 3 oua batute, 8 lg zahar, iaurtul, uleiul,praful de copt.
Se unge tava dreptunghiulara de dimensiunea foilor de placinta (daca este mai mica tava, fireste se taie din foi, in nici un caz nu se indesa ca sa incapa), se pun 2 foi pe fund, se ung cu 2 lg din crema,se pune 1 foaie, se unge cu 2 lg de crema, si tot asa. Cand ajungem pe la mijlocul pachetului de foi de placinta se pun fructele,cat mai dese, apoi se continua cu foi-crema pana terminam cu o foaie deasupra care ramane uscata. Se portioneaza in patratele, ca pe baclava si se da la cuptor, foc mic,cam 30-35 min. Este gata cand incepe sa se rumeneasca deasupra.
Cat timp placinta este la cuptor pregatim siropul din 400 ml apa, 200 gr zahar si vanilia. Cand zaharul este topit, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Cand scoatem placinta din cuptor, cat este fierbinte se pune siropul cu lingura, usor, ca sa se absoarba si cand se mai raceste se poate servi.
Este foarte delicioasa, usoara, atat calda cat si rece de la frigider.
Copii mei sunt innebuniti dupa ea, si o fac si iarna cu visine de la borcan, pastrate cu zahar.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro