Ingrediente
Aluat
2.5 cani faina
1 cana unt cubulete
1/2 lingurita sare
1 cana apa calduta
Umplutura
1 kg morcovi tineri
2-3 mere verzi
1 mana stafide spalate
2 lingurite faina sau pesmet
3-4 lingurite zahar
1-2 lingurite scortisoara ( dupa gust)
2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Se face un aluat si se lasa deoparte pana este gata umplutura.Nu se framanta prea mult.
Morcovii si merele curatate se rad pe razatoare si se amesteca intr-un castron cu restul de ingrediente. Apoi se pun intr-o craticioara sa se inmoaie.Amestecam din cand in cand. Se lasa sa se racoreasca.
Aluatul se imparte in doua si se intind foi subtiri. Intr-o forma de copt unsa cu ulei si pudrata cu faina se asterne prima foaie care se acopera cu morcovii. Se aseaza si foaia a doua care se intepa pe alocuri cu furculita.
Se coace la foc potrivit si se pudreaza cu zahar !!!
pofta buna!