Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 650g faina
- 1 pachet margarina
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
- sare
- zahar pudra
Ingrediente compozitie:
- 1.5 kg mere
- 125 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Se pune faina intr-un vas si se amesteca foarte bine cu margarina.Se adauga ouale, unul cate unul, praful de copt, zaharul, esenta, coaja de lamaie, sare si se framanta bine.Se lasa la rece 2-3 ore.
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul si scortisoarea pana ce scade zeama.Se pune in tava jumatate din cantitatea de aluat,apoi se pun merele iar deasupra se pune cealalta jumatate de aluat si se da la cuptor pe foc potrivit cam 40 de minute.
Dupa ce s-a copt se pudreaza cu zahar pudra.