Placinta cu carne de vita si salvie
Aperitive / 30.01.2013

Ingrediente

► 500 g aluat franţuzesc
► 400 g carne de vită
► sare
► piper negru măcinat
► salvie uscată şi proaspătă
► 2-3 linguriţe ulei de măsline
► 2 linguriţe pastă de măsline
► o legătură pătrunjel
► un ou
► gălbenuş de ou pentru uns

Mod de preparare

1. Se pregăteşte carnea de vită, se toacă în robot şi se căleşte în uleiul de măsline.
2. Se adaugă apă călduţă puţin câte puţin şi se scade la foc potrivit. Spre final, se condimentează cu sare, piper şi salvie uscată.
3. Pasta de măsline se pune la sfârşit şi se lasă să se răcorească. Se adaugă pătrunjelul tocat, salvia proaspătă şi oul şi se omogenizează.
4. Se întinde aluatul, se pune umplutura şi se rulează. Se unge cu gălbenuşul bătut şi se coace la 160°C.

Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro