Placinta cu masline
Aperitive / 28.01.2013

Ingrediente

Aluat: 3 cani cu faina, 2 cesti apa calduta, o ceasca ulei, sare.
Umplutura: 200 de grame masline fara samburi o cescuta cu ulei, 2 cepe tocate marunt, o legatura marar, sare si piper.

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu putin ulei se pune ceapa la calit (eu pun de la inceput cu ulei si un fir de apa). Cand s-a inmuiat, punem si maslinele, apoi sare si piper dupa gust. Adaugam foarte putina apa si lasam sa fiarba asa cateva minute. Adaugam mararul tocat la sfarsit, apoi punem compozitia intre foi. Placinta se coace la foc iute 15 minute (eu am pus la 200 de grade), dupa care focul trebuie redus (eu am mutat la 170 de grade) si lasat sa se rumeneasca inca 20 de minute. Din cand in cand, trebuie sa deschidem usa cuptorului si sa punem peste placinta bucatele de margarina, eu am pus cate putin unt in vreo trei 'reprize'.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro