Ingrediente
Blat : o ceasca mai mare cu apa minerala, 1/3 din aceeasi ceasca cu untdelemn, sare, un cub de drojdie, faina cat cuprinde.
Se face un aluat amestecand toate ingredientele pe care-l lasam la dospit.
Ingrediente pt amestecul de ciuperci: 1kg ciuperci champignion proaspete sau 4 conserve cipercute, 2 cepe, 4 oua, 1 legatura patrunjel, vreo 2-3 linguri pesmet sau miez de paine inmuiat in lapte, sare, piper.
Mod de preparare
Cipercile se curata, se taie cubulete si se fierb cu putina sare – daca sunt proaspete.
Ceapa se toaca marunt si o calim impreuna cu ciupercile, sarea si piperul dupa plac. Cand s-a racit punem pesmetul sau painea inmuiata in lapte si patrunjelul tocat. Separat batem spuma albusurile. Incorporam in amestecul de ciuperci galbenusurile si cu o paleta, cu grija, adaugam albusurile amestecand de sus in jos.
Intr-o tava pe care am pus hartie de copt intindem foaia de aluat peste care turnam pasta de ciuperci. O dam la cuptor cam 30 minute.