Placinta cu branza sarata si rosii
Aperitive / 27.01.2013

Ingrediente

1 foaie aluat foietaj (400 g)
300 g branza telemea
2 oua
5-6 linguri cu varf cu smantana
3 rosii medii (sau mai multe rosii cherry)
piper
ceapa verde sau marar, optional

Mod de preparare

Aluatul se aseaza intr-o tava de tarta sau pur si simplu o tava rotunda. Nu este necesar sa ungem tava, foietajul are suficienta grasime in el.
Ouale intregi se bat cu smantana si telemeaua rasa.
Se adauga si putin piper, alb de preferinta, se omogenizeaza compozitia si se toarna peste foietaj.
Taiem rosiile in felii cat mai subtiri, sau daca folosim rosii cherry, le taiem in jumatati. Feliile le asezam peste compozitie. Frunzele de ceapa verde se taie fasii subtiri, iar mararul se aseaza printre feliile de rosii.

Incingem bine cuptorul si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mediu.
Mai verificam din cand in cand si in momentul in care tarta trece testul scobitorii, o scoatem si o lasam la racit.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro