Ingrediente
Pt aluat: 1/2 kg faina, 25g drojdie, 1 lingurita sare, 1 pahar apa calda.
Pt umplutura: 1kg cartofi, 2 lingurite marar maruntit, 1/4 kg branza de oaie, 150 ml ulei, 2 oua
Mod de preparare
Desfaci drojdia cu apa, amesteci cu sare si faina. Framanti totul pana obtii un aluat nu prea moale. Se pune la dospit la un loc caldut aprox 1 ora.
Umplutura: se curata si se pun la fiert cartofii, apoi se strecor si sunt trecuti prin sita. Dupa ce s-au racorit, amesteci bine cu mararul, branza, ouale si uleiul.
Din aluatu dospit intinzi o foaie (de aprox 1cm grosime) si o ungi cu ulei. Deasupra intinzi umplutura de branza in mod egal. Foaia de aluat o faci sul, apoi o incolacesti (cu grijasa nu se rupa). Asezi placinta intr-o forma rotunda unsa cu ulei. Placinta se unge deasupra cu galbenus, Se coace la cuptor pana se rumeneste.