Pastă de năut picantă
Aperitive / 16.11.2010

Mod de preparare

Dacă îţi place fasolea bătută este imposibil să nu pofteşti la această pastă delicioasă de năut pe care o poţi păstra la frigider şi merge să o combini cu diverse legume.

 

Ingrediente

1 cană de năut pus la înmuiat 12 ore
5 linguri zeamă de lămâie
1 chilli uscat
1-2 linguri piper măcinat
3 linguri ulei de măsline
1 căţel de usturoi
1 mănunchi de frunze proaspete de pătrunjel

Mod de preparare

1. Se fierbe năutul şi se strecoară, păstrând puţină apă
2. Se pune în robotul de bucătărie toate ingredientele şi se amestecă până devin o pastă consistentă
3. Poţi consuma pasta de năut pe pâine prăjită, în locul pateului din comerţ. De asemenea, poţi să o combini cu diverse legume proaspete, taiate beţişoare: morcov, tulpini de ţelină, castravete.

Poftă bună!

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro